Colorful Rose

HOW TO SHOP AT ALTHEA



HELLO LADS,


Just recently I posted about my Haul on Althea, but if you're figuring how to shop especially for Indonesian citizen,


READ MORE : UNBOXING ALTHEA LUNAR NEW YEAR BOX


so here I am ... making a blog post about it



First Log on to : http://in.althea.kr (for Indonesian)
for any other country just type http://althea.kr and then select the country


After successfully log in, try to shop your products 


try searching by make up/ skincare category so you can find  products easier


After discovering it, add to cart and proceed to check out and filling the billing address


Note : if your order are below IDR 300.000 you will pay the shipping fee IDR 70.000

If your order are above IDR 300.000 then there is no shipping fee

(better to spend it all and get free shipping hihihi)

But remember you must only order until 6 pieces, and maximum around IDR 1.000.000  to avoid any customs problems 

Also, kindly input your ID (KTP for Indonesian people)  to authorize your  shopping products

Ok, let's go to the next steps..

Choose the payment you've preffered

Mine using bank transfer ,so you will get this kind of notifications








Follow the steps, until it's done

and you will get notifications email that your payments already received.

If you still haven't got the email until 2 days I suggest you to contact them : help@althea.kr

After your payment is received by Althea

they will email you, notifying you that your order is in processing




Rest assured and just waited until it's changed to shipped, usually it takes 5 days depends on products stock you've chosed.



If your order already been shipped, you will also got notif email like this




if you want to tracking it you can go to this url : https://in.althea.kr/sales/order/history/

they usually shipped with rincos

and I dunno why , because usually it takes 2 weeks, but my last order it already arrived within one weeks





I'm shook~~~😍😍😍😍😍


My pretty package safely arrived with nothing broken because Althea always super with their bubble wrap thing, so yeah I'm not afraid if I ordered blush on and eyeshadow




Ok, folks that's all my experience and let's say guide about Althea Shopping

If you still didn't understand feel free  to ask me
and if you didn't really catch my english feel free to change it to your language using google translate bar on my side blog




See you on next post


Yours' Truly

DIANA




22 comments:

  1. Waa nice info nih, jadi makin tertarik buat order althe ajuga, mana produk-produknya juga banyak yang bagus-bagus kan althea tuu hehe

    ReplyDelete
  2. duh belum coba nih order althea... gajian ini kali yaaa hihihi... skincare atau makeup ya?

    ReplyDelete
  3. wah jadi tau deh caranya, ternyata ga susah ya

    ReplyDelete
  4. Aku pernah order di althea zaman duluuu sekali waktu blm terlalu hits.. skrg jadi pengen belanja juga..

    ReplyDelete
  5. wah banyak yang unbox althea,,, jadi aku aga penasaran gimana cara belinya soalnya dari luar yah.. makasih infonya...

    ReplyDelete
  6. Thanks kak infonya, aku sempet penasaran althea itu apa karena kan lagi hype banget, ternyata platform buat belanja make up online shipping yaaa, hmmmm jadi pengen cobain

    ReplyDelete
  7. Althea tuh hype banget didunia perbeautyan yah :) Trusted online shipping juga ya, soon blog aku jga review produk althea deh hehehe

    ReplyDelete
  8. Yampuunn lagi hits bgt sih althea ini yaa.. jadi pengen review juga deh iihh -resty

    ReplyDelete
  9. Wah nice info kak, blm pernh order, skrg jadi tau step by step nya

    ReplyDelete
  10. dulu pernah belanja di Althea sebelum produk korea masuk ke Indo, sebelum Althea diblokir karena ada masalah sama bea cukai, harganya jauh murah produknya dibanding yang udah masuk di Store Indo. Sekarang sih belum coba lagi nii

    ReplyDelete
  11. Waahh.. gampang juga ternyata yaa kk.. jadi pengen coba order di Althea juga nih.. 😁

    ReplyDelete
  12. Wah, kebetulan aku memang ingin coba belanja di Althea. Terima kasih ya...

    ReplyDelete
  13. Althea ini suksea bikin aku mupeng banget. Penasaran pengen coba order

    ReplyDelete
  14. Uda lama ga belanja di althea lg. Kyknya dlm waktu dekat mw belanja lagi sih. Thanks for tips!

    ReplyDelete
  15. Althea emang keren. Cara order yg sekarang malah pebih simple dibanding dulu pas Althe pertama buka di Indonesia..

    ReplyDelete
  16. Belum pernah nih order di althea😂 boleh deh kapan2 dicoba. Thankyou infonya😘

    ReplyDelete
  17. Oh wow semenjak ada althea lagi makin enak mau belanja barang korea ya.. gak takut palsu atau imitasi..

    ReplyDelete
  18. Enaknha belanja di althea harga produknya lebih murah krna belanja lgsg dinegara produsennya ,trus klo mau hemat ongkir sekalian pesennya banyakan aja si

    ReplyDelete
  19. Akak jg suka belanja di althea selain murah emang ccok dikulitku. Trs sekarang belanjanya jg udah ga ribet dan barang dijamin original yakan

    ReplyDelete
  20. Enak banget ya shopping di Althea, dan aku belum pernah. Thanks for info nya ya, begitu juga dengan harganya yg super bersaing gini

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Hi All, please leave your thoughts on this comment. do not post any active link on this blog. Thank you